sâmbătă, 1 septembrie 2012

Cuvinte inainte de micul dejun

  Participarea la Sfanta Liturghie, ar trebui sa ne intre in obisnuinta, cel putin pentru fiecare duminica din an.

  La sfarsitul slujbei, intreband parintele, poti afla ce saptamana urmeaza si astfel vei stii ce fragmente se citesc din Evanghelie si din Apostol.
    
  Cuvintele Sfintei Scripturi si Talcuiri la Sfanta Scriptura nu ar trebui sa lipseasca din lectura noastra zilnica, dupa rugaciunile de dimineata sau de seara

  Asa cum pentru a ne aseza la masa ne spalam  mai intai pe maini, la fel cand ne asezam la citire, trebuie sa ne pregatim cu rugaciune, pentru a fi cu luare aminte la cuvintele citite:

  "Straluceste in inimile noastre, Iubitorule de oameni, Doamne, lumina  cea nestricacioasa a cunostintei Dumnezeirii Tale si deschide ochii sufletului nostru spre cunoasterea evanghelicestilor Tale  propovaduiri; pune intru noi si frica fericatelor Tale porunci, ca astfel calcand cu totul poftele trupesti, viata duhovniceasca sa petrecem, cugetand si facand toate cele ce sunt placute Tie. Ca Tu esti  luminarea  si sfintirea si mantuirea sufletelor noastre si Tie slava inaltam: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in  vecii vecilor. Amin! "(O gasiti dupa a unsprezecea catisma din Psaltire)

  Mie imi place sa rasfoiesc filele cartilor dar recunosc, uneori le citesc si on-line:

  Cu cartea in mana:

  On line:

  Evanghelia zilei se poate citi si in paginile Ziarului Lumina: http://www.ziarullumina.ro/dosar.php?wid=0&actual=1&categ=27&subcateg=0&title=Evanghelia%20zilei

   
  De-a lungul timpului, am gasit mult sprijin in aceste cuvinte si sper ca si cei ce imi viziteaza blogul sa se imprieteneasca cu ele.

  Doamne, ajuta!
   

  Niciun comentariu: