marți, 4 decembrie 2012

Povesti la gura sobei

Decembrie, alb, zapada, puritate, intelepciune. Mosi cu suflet de copii. Fara ei, copilaria ar fi saraca. Privindu-i sau ascultandu-i, ii simtim mai aproape de noi pe Mos Andrei, pe Mos Nicolae si pe Mos Craciun. Mosi care prin dragostea lor, ne curata inimile pentru a le transforma in iesle calda ce asteapta Nasterea Domnului.

Este vreme de daruri, este vreme de colinde, este vreme de poveste. Nu am ureche muzicala dar timp pentru a incropi un dar poveste am. Mi-am amintit de Alba ca Zapada si cei sapte pitici si am pornit la drum, pe firul anilor trecuti, cautand Albe ca Zapada inconjurate nu de pitici ci de batrani, mosi cum ne place sa ii numim, cu minti intelepte si suflete de copii.

Va amintiti ca Alba ca Zapada, nascuta dintr-o mama buna, a ramas orfana de mica. Fara batranii pitici intalniti in cale, povestea ei s-ar fi terminat trist. Nu stiu daca povestea ei este reala sau autorul doar a inventat-o.  Stiu insa ca au existat si poate mai exista chiar si astazi, multe Albe precum zapezile si multi Batrani intelepti. Personaje reale de povestire, acestea trebuiesc doar cautate.

Pe Cea mai alba decat orice zapada, O intalnim intr-o povestire ce isi are inceputul foarte demult, cand O Fetita de trei ani, cu sufletul curat, urca sprintena multe trepte. De atunci, toata lumea se minuneaza de fapta ei si noi o pomenim de multe secole, in ziua de 21 noiembrie. Iubita de Dumnezeu, iubindu-L pe Dumnezeu, aceasta fetita a devenit Maica Sa.

Toate Albele ca Zapada pe care le vom intalni pana la Craciun, toti Mosii cu minte inteleapta si suflete de copil, au avut in piept inimi de Mama. Iubiti de Dumnezeu, L-au iubit pe Dumnezeu si au simtit cum Acesta Se Naste si Creste in inimile lor, colindand tuturor: Hristos se Naste! Slaviti-L!.

Imi doresc ca indiferent in ce stare ne-ar afla inceputul povestii, finalul ei sa ne gaseasca pe toti cu sufletele curate, ca impreuna sa colindam, sa laudam, sa cantam si sa ne bucuram si pe 25 decembrie sa simtim ca S-a Nascut Hristos si in inimile noastre!

Din cuprinsul povestii dar, sunt pregatite pana acum urmatoarele capitole. in care veti intalni personaje cu vieti pline de Viata, vieti, din care copii sau adulti, putem invata cate cate ceva. 

Sper ca zilnic sa adug un capitol nou, fiind decembrie, luna de daruri si povestiri.

Un comentariu:

Loredana spunea...

Ce titlu sugestiv. pacat ca nu am o soba ca sigur te-as invita. Esti o buna povestitoare!